Valgkampen er i fuld gang på de sociale medier!!

Men hvor stor en andel af de 860 folketingskandidater er aktive på Instagram?

Det satte jeg mig for at undersøge. Alternativet vinder valget (på Instagram) med den største andel af kandidater (60.26%), der fører valgkamp på Instagram. Men den største overraskelse efter jeg har dykket ned i de 860 kandidater, er, at der lige nu er 319 kandidater (37%), der aktivt fører valgkamp på Instagram. Det er et interessant tal, set i lyset af at Instagram er den 3. mest populære social media kanal i DK, og ca 30% af den danske befolkning har en konto, hvoraf den største andel er unge i alderen 16-24 år. De 319 folketingskandidater på Instagram finder du her herunder:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRXmi8-9LqPa0b_NPaQsu0V8om5czj0eQoehDcG6KxrkiIaV89CqZbKkSHbm7eZHu3B-39OWxxNqJV5/pub?gid=893724065&single=true&output=pdf

Jeg vil frem til valget følge kandidaterne, og skrive om hvordan de udnytter den visuelle platform til at skabe engagerende historiefortællinger. Hvis jeg mangler nogle kandidater på listen, eller du har spørgsmål til min undersøgelse er du velkommen til at kontakte mig.

VF19 Instagram 37%.png
Mette Willert